ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început procesul pentru corupție al fostei președinte sud-coreene Park Geun-hye

14:10 | 23.05.2017 Categorie: Externe

Seul, 23 mai /MOLDPRES/.Fosta președintă sud-coreeană Park Geun-hye a compărut marți în fața unei instanțe din Seul, unde va fi judecată pentru luare de mită, într-un caz de corupție care a obligat-o să demisioneze, relatează REUTERS, preluată de MOLDPRES.

Dacă se va dovedi că a primit mită de la oameni de afaceri, Park ar putea fi condamnată la peste 10 ani de închisoare. Ea este primul lider ales din Coreea de Sud care și-a pierdut funcția din cauza unor acuzații de corupție.

Fosta președintă nu și-a recunoscut vinovăția înainte de proces și se așteaptă să-și mențină poziția și în fața curții. Ea s-ar putea reîntîlni acolo, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, cu prietena sa Choi Soon-sil, inculpată în același caz.

Park a fost adusă în cătușe, în timp ce aproximativ 100 de susținători ai săi, adunați în apropiere, fluturau drapele și cereau să fie eliberată. Ea a fost arestată pe 31 martie, la trei săptămîni după ce a fost destituită printr-o decizie a Curții Constituționale. Un judecător a considerat că arestarea se justifică prin riscul ca inculpata să se sustragă autorităților și să influențeze probele.

Cele 68 de locuri disponibile pentru public în sala de judecată au fost atribuite prin tragere la sorți. Majoritatea celor peste 500 de solicitanți aveau vîrste sub 40 de ani.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!