ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția britanică a arestat un bărbat de 23 de ani în legătură cu atacul de la Manchester

16:29 | 23.05.2017 Categorie: Externe

Londra, 23 mai /MOLDPRES/. Poliția britanică a anunțat marți că a arestat un bărbat în vîrstă de 23 de ani în legătură cu atacul sinucigaș în care au fost omorîte 22 de persoane, printre care numeroși copii, luni seară într-o sală de concerte din Manchester, relatează Reuters și AFP, preluate de AGERPRES și MOLDPRES.

'Putem să confirmăm arestarea unui bărbat în vîrstă de 23 ani în sudul Manchester', a declarat poliția într-un comunicat. Autorul atacului a murit după ce a declanșat un dispozitiv exploziv, a anunțat anterior poliția.

Mai devreme, premierul britanic Theresa May a declarat că poliția și serviciile de securitate britanice cunosc identitatea presupusului atentator sinucigaș de la Manchester.

Vorbind din fața reședinței sale din Downing Street 10, Theresa May a afirmat însă că autoritățile nu sînt pregătite deocamdată să anunțe identitatea atacatorului.

Potrivit lui May, atacul a fost 'unul dintre cele mai grave acte teroriste pe care le-am trăit vreodată în Marea Britanie'.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!