ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul instituie registrele de stat în domeniul expertizei judiciare

15:29 | 24.05.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat la şedinţa de astăzi, instituirea Registrului de stat al experţilor judiciari şi a Registrului de stat al birourilor individuale şi asociate de expertiză judiciară. De asemenea, au fost aprobate regulamentele care stabilesc subiecţii raporturilor juridice în domeniul gestionării Registrelor, structura şi modalitatea de ţinere, completare, actualizare, păstrare şi de restabilire a acestora, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Proiectul are drept scop îmbunătăţirea mecanismului de conlucrare a organelor de drept cu experţii judiciari, precum şi facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile de expertiză extrajudiciară.

Actualmente, registrele se ţin doar în formă manuală, în limba de stat şi reprezintă sursa de informaţii primară, preluată cu prioritate în alte baze de date. Acestea cumulează totalitatea informaţiilor documentate privind experţii judiciari care desfăşoară activitatea în cadrul unei instituţii publice de expertiză judiciară sau birou de expertiză judiciară, precum şi totalitatea informaţiilor documentate privind birourile individuale şi asociate de expertiză judiciară.

Regulamentele se vor aplica pînă la crearea condiţiilor necesare evidenţei în format electronic în Registrul de stat al unităţilor de drept.

img17003888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!