ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fratele mai mic al autorului atentatului de la Manchester a fost arestat la Tripoli

19:27 | 24.05.2017 Categorie: Externe

Tripoli, 24 mai. /MOLDPRES/. Fratele mai mic al autorului atentatului de la Manchester, în care au fost ucise 22 de persoane și rănite alte 59, a fost arestat la Tripoli sub bănuiala de legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a declarat un purtător de cuvînt al unei forțe locale de combatere a terorismului, relatează Reuters, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Forța, cunoscută sub numele de Rada, l-a arestat marți seara pe Hashem Abedi, născut în 1997, a declarat purtătorul de cuvînt Ahmed Bin Salem.

Autoritățile britanice l-au identificat marți pe autorul atentatului de la Manchester ca fiind Salman Abedi, în vîrstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinți de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informații și "probabil nu a acționat singur".

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!