ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Exerciţiul antiterorist „Strong Border 2017” a intrat în faza finală

11:03 | 25.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai /MOLDPRES/. Exerciţiul antiterorist „Strong Border 2017” a intrat astăzi în faza finală, care se desfășară în raionul Cahul. Acțiunea este organizată de către Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova în cooperare cu omologii ucraineni, relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, în operaţiune sînt antrenate instituţiile sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului.

Evenimentul are drept obiectiv verificarea procedurilor specifice gestionării unor situaţii de criză. În acest sens, în satul Giurgiuleşti, raionul Cahul, vor fi simulate mai multe incidente cu tentă teroristă la frontieră, revizuite mecanismele de înştiinţare şi reacţie, precum şi testată vigilenţa populaţiei.

SIS a precizat că activitatea se înscrie în complexul de acţiuni orientate spre consolidarea sistemului naţional de prevenire şi combatere a manifestărilor teroriste şi asigurarea securităţii în regiune prin dezvoltarea parteneriatelor dintre serviciile speciale ale R. Moldova şi Ucrainei.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!