ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărîrea privind crearea Agenției Servicii Publice va fi publicată în Monitorul Oficial

12:17 | 25.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai /MOLDPRES/. Hotărîrea privind crearea Agenției Servicii Publice va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Documentul prevede aplicarea principiului ghișeului unic la prestarea serviciilor publice și asigurarea digitalizării acestora, inclusiv eficientizarea proceselor operaționale și reducerea costurilor suportate de către cetățeni.

Hotărîrea prevede că Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” este reorganizată prin transformare în Instituția publică „Agenția Servicii Publice”, care va fi în subordinea Guvernului. Totodată, în noua entitate vor intra prin fuzionare ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă din subordinea Ministerului Justiției și Camera de Licențiere din subordinea Ministerului Economiei.

Urmare a unificării instituțiilor, tarifele pentru serviciile prestate vor fi reduse. Totodată, Agenția va asigura modernizarea serviciilor publice, va facilita accesul populației la acestea și va spori eficiența dialogului dintre autorități și cetățeni.

Agenția Servicii Publice a fost creată în conformitate cu prevederile Reformei administrației publice și ale Planului de acțiuni privind reforma de modernizare a serviciilor publice pentru anii 2017-2021.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17003922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!