ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trump a fost primit la Bruxelles de Juncker şi Tusk

12:20 | 25.05.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 25 mai /MOLDPRES/.Președintele american Donald Trump a fost primit joi, la Bruxelles, de președintele Consiliului European, Donald Tusk, și de șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în prima sa întîlnire cu liderii instituțiilor Uniunii Europene și înaintea summitului NATO din cursul după-amiezii, relatează agențiile internaționale de presă, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Trump, pentru care Bruxelles constituie a patra etapă a primului său turneu extern, a fost întîmpinat de Tusk, pentru discuții la care urma să se alăture președintele executivului comunitar.

În timpul campaniei prezidențiale din SUA, Donald Trump și-a declarat scepticismul față de Uniunea Europeană și a salutat votul britanicilor pentru ieșirea țării din UE.

Este de așteptat ca liderii UE să insiste ca SUA să-și mențină sprijinul pentru integrarea europeană, precum și în favoarea liberului schimb și a combaterii schimbărilor climatice.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003927

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!