ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iranul a construit o fabrică subterană de producţie a rachetelor balistice

10:10 | 26.05.2017 Categorie: Externe

Teheran, 26 mai /MOLDPRES/. Autorităţile iraniene au anunţat, joi, că au construit cea de-a treia fabrică subterană de producţie a rachetelor balistice şi că vor continua să dezvolte acest program, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Anunţul a fost făcut de către un comandant al Gărzii Revoluţionare din Iran, elita armatei iraniene, şi vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a catalogat Iranul drept "un sponsor al terorismului şi o ameninţare pentru ţările din Orientul Mijlociu".

"Cea de-a treia fabrică subterană a Iranului a fost construită în ultimii ani ... Vom continua să dezvoltăm capacităţile privind rachetele balistice. Duşmanii noştri, Statele Unite ale Americii şi regimul sionist (Israel), sînt evident furioşi în privinţa producţiei de rachete, a testelor efectuate şi a facilităţilor subterane, întrucît aceştia doresc ca Iranul să fie într-o poziţie slabă", a precizat Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aeriene din Garda Revoluţionară.

Oficialul iranian s-a referit şi la recentul acord pentru livrare de armament între Arabia Saudită şi SUA, în valoare de cîteva miliarde de dolari.

"Nu sîntem întristaţi în legătură cu acest acord, întrucît sîntem siguri că aceleaşi echipamente vor fi folosite în viitor împotriva Israelului", a spus Amir Ali Hajizadeh.

Iranul consideră că programul de producţie a rachetelor balistice, care are ca scop îmbunătăţirea capacităţilor de apărare, nu încalcă rezoluţia ONU care a dispus restricţii privind rachetele care pot transporta arme nucleare.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

img17003953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!