ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a prezentat în Parlament raportul de activitate a Guvernului

11:56 | 26.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat astăzi în Legislativ raportul de activitate a Guvernului pentru anul 2016, notează MOLDPRES.

Şeful Guvernului a mulţumit legislatorilor pentru suportul acordat activităţii Executivului, dar şi pentru pachetul de legi adoptat în anul 2016.

„Planul nostru de ţară rămîne integrarea europeană şi toate acţiunile Guvernului au fost gîndite şi realizate în vederea apropierii Republicii Moldova de UE. Noi ne-am îndeplinit promisiunile făcute la preluarea mandatului şi cum am promis, am acordat o atenţie sporită reformei justiţiei şi combaterii corupţiei. Statistica arată că 36 de judecători au fost condamnaţi pentru acte de corupţie, iar reţineri au avut loc şi în mediul politic. Activitatea în justiţie a fost unul din elementele ce ne-au permis să recîştigăm încrederea partenerilor străini. Un semn clar de relansare a relaţiilor cu UE a fost semnarea unui nou Acord cu FMI”, a opinat Filip.

Premierul a specificat că în 2016 peste 65% din exporturi au fost către UE, cel mai înalt indice înregistrat de Moldova pînă în prezent. „Creşterea economică de 4% este o performanţă, avînd în vedere criza în care se afla R. Moldova la începutul anului trecut. Am reuşit ce mulţi spuneau că nu vom reuşi. Remarc şi creşterea de 18% din agricultură. Aceste realizări se datorează în mare parte măsurilor luate de Guvern, reducerea controalelor şi introducerea impozitului de 7% pentru rezidenţii parcurilor industriale. Acest Guvern își ține promisiunile: 2016 a fost anul stabilizării, 2017 e anul creșterii și investițiilor”, a menţionat Filip.

Şeful Executivului a remarcat şi reluarea negocierilor în format “5+2” şi s-a arătat convins că negocierile sînt unica cale de reintegrare a ţării. El a adăugat că R. Moldova trebuie să colaboreze cu toţi partenerii din regiune în domeniul securităţii inclusiv cu NATO.

Deputaţii şi miniştrii liberali au lipsit de la şedinţa Legislativului.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17003958

img17003958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!