ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Macron i-a promis Theresei May că va depune toate eforturile în lupta împotriva terorismului

13:10 | 26.05.2017 Categorie: Externe

Roma, 26 mai /MOLDPRES/.Președintele francez Emmanuel Macron i-a promis premierului britanic Theresa May că va face tot ce este posibil pentru a ajuta la lupta împotriva terorismului, declarație făcută în cursul unei întrevederi bilaterale ce a avut loc vineri în stațiunea Taormina (Sicilia), relatează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"Sîntem aici pentru a coopera și a face tot ce putem pentru a consolida cooperarea la nivel european, pentru a face mai mult din punct de vedere bilateral împotriva terorismului", a declarat Macron în cursul întrevederii avute de Theresa May înainte de începerea unui summit al liderilor G7 (Grupul principalelor state industrializate ale lumii — SUA, Japonia, Germania, Franța, Italia, Marea Britanie și Canada).

După atentatul de la Manchester, care s-a soldat cu 22 de morți și 64 de răniți, între care numeroși copii, G7 ar urma să-și reafirme angajamentul și fermitatea în lupta împotriva terorismului islamist. Și aceasta în pofida tensiunilor recente între Regatul Unit și SUA după scurgerile de informații în presa americană privind ancheta asupra atentatului.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!