ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 4.000 de judecători şi procurori au fost demişi în Turcia, după tentativa eşuată de lovitură de stat

14:00 | 26.05.2017 Categorie: Externe

Ankara, 26 mai /MOLDPRES/.Autorităţile turce au demis peste 4.000 de judecători şi procurori suspectaţi că ar avea legătură cu tentativa eşuată de lovitură de stat, a declarat Bekir Bozdag, ministrul turc al Justiţiei, potrivit Reuters, scrie MEDIAFAX, citată de MOLDPRES.

Bozdag a declarat că sistemul juridic a fost curăţat de susţinători ai clericului musulman Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din luna iulie.

Peste 100.000 de persoane din mediul public şi privat au fost demise ori suspendate pentru presupuse legături cu lovitura de stat. Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!