ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz a obținut în 2016 profit, după o perioadă îndelungată de activitate în pierdere

15:28 | 26.05.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Societatea pe acțiuni Moldovagaz a obținut în anul 2016 un profit de 262,4 milioane de lei, după o perioadă îndelungată de activitate în pierdere, potrivit raportului anual aprobat astăzi de Adunarea generală a acționarilor furnizorului de gaze, informează MOLDPRES.

Potrivit Consiliului de Administrație al societății, urmare a executării Planului de măsuri privind reducerea cheltuielilor pe anii 2016-2018, indicatorii financiar-economici s-au îmbunătățit, în consecință au fost realizate investiții în sumă de 151,7 milioane de lei. Obținerea profitului a fost determinată de majorarea volumelor de gaze naturale tranzitate spre statele europene, precum și de eficientizarea managementului, inclusiv prin reducerea consumurilor tehnologice și pierderilor tehnice în rețelele de gaze. În anul 2016, numărul consumatorilor a crescut cu 13 mii și a depășit 689 de mii.

Adunarea generală a acționarilor a decis să îndrepte profitul obținut în anul 2016 pentru acoperirea pierderilor Moldovagaz din anii precedenți.

Moldovagaz anunță că în anul 2017 activitatea va fi orientată spre asigurarea fiabilă a consumatorilor cu gaze naturale și tranzitul în volume depline către statele europene, îmbunătățirea indicatorilor financiari și obținerea profitului operațional. La fel, activitatea societății va fi orientată la realizarea planului de gestionare a datoriilor creditoare și la soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!