ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi diplomați ruși au fost expulzați din Estonia, Moscova amenință cu represalii

18:03 | 26.05.2017 Categorie: Externe

Moscova, 26 mai. /MOLDPRES/. Expulzarea a doi diplomați ruși din Estonia constituie „un act neprietenos, care nu va rămîne fără răspuns”, a anunțat vineri Ministerul de Externe al Federației Ruse, informează agențiile de presă TASS și Reuters, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

"Acesta este un nou gest neprietenos și absolut nefondat, care nu va rămîne fără răspuns", a anunțat diplomația rusă într-un comunicat.

Anterior, Ministerul de Externe estonian a anunțat că Dmitri Kazenov, consulul general al Federației Ruse în Narva, și consulul Andrei Surgaev vor fi expulzați de pe teritoriul țării. Potrivit TASS, diplomația estoniană a refuzat să precizeze motivele acestei expulzări.

Estonia și vecinii săi baltici, Letonia și Lituania, și-au proclamat independența de Uniunea Sovietică în anii 1990-1991, înainte de a adera la NATO și Uniunea Europeană în 2004.

Tensiunile dintre Moscova și Occident s-au intensificat în ultimii doi ani, după acțiunile Rusiei în Ucraina și campania sa militară în Siria de la sfîrșitul lui 2015. Alianța Nord-Atlantică a hotărît anul trecut să amplaseze trupe în țările baltice și Polonia pentru a face față politicii agresive a Rusiei în regiune.

(Editor A. Răileanu)

img17003980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!