ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul municipiului Chişinău a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

18:21 | 26.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Buiucani din capitală.

Primarul municipiului Chișinău a fost reţinut ieri de procurorii anticorupţie şi ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul parcărilor cu plată, fiind bănuit de trafic de influenţă.

În același dosar au fost reţinute şapte persoane. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea cîştigătoare. În prezent, o parte dintre învinuiţi se află în arest la domiciliu, iar alţii în izolatorul CNA.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17003981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!