ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început Săptămîna Culturii Italiene în R. Moldova

18:47 | 26.05.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc astăzi deschiderea oficială a Săptămînii Culturii Italiene în R. Moldova şi inaugurarea expoziţiei artistului plastic italian Lino Monopoli cu genericul „Pinochio”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia de Promovare Socială Italia-Moldova, în colaborare cu Fundaţia Copilul din Chişinău, Ambasada Italiei în R. Moldova şi instituţia gazdă.

Directorul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Petru Vicol, a menţionat la inaugurare că instituţia pe care o conduce găzduieşte pentru a patra oară acest eveniment important.

„Expoziţia din acest an este dedicată unui personaj, care a devenit brand literar al Italiei – Pinochio. Aceasta cuprinde 150 de lucrări sculptate în lemn şi va fi deschisă pînă la 15 iulie”, a precizat Petru Vicol.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Asociaţiei de Promovare Socială Italia-Moldova, Gian Luca Del Marco, a afirmat că tot aici sînt expuse 50 de lucrări de pictură dedicate lui Pinochio, pe care artistul Lino Monopoli le-a colectat din mai multe ţări.

Prezent la eveniment, Lino Monopoli a precizat că pe parcursul mai multor ani a adunat lucrări consacrate lui Pinochio de la 102 pictori, însă, din motive lesne de înţeles, nu le-a putut să le aducă pe toate la Chişinău.

Săptămîna Culturii Italiene va dura pînă la 2 iunie. În aceste zile, vor avea loc concerte de muzică clasică,  proiecţii de film, lansări de carte şi alte acţiuni culturale.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17003983

img17003983

img17003983

img17003983

img17003983

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!