ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentagonul va testa interceptarea unei rachete intercontinentale

10:10 | 27.05.2017 Categorie: Externe

Washington, 27 mai /MOLDPRES/.Pentagonul va testa săptămîna viitoare interceptarea unei rachete balistice intercontinentale, tipul de rachetă cu care Coreea de Nord caută să se doteze, relatează AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Testul este programat pentru marţi, a informat vineri Missile Defense Agency, din subordinea Pentagonului. 

Testul va implica lansarea unei rachete de tip intercontinental din Insulele Marshall, în Oceanul Pacific. Această rachetă ţintă va trebui să fie oprită de o rachetă interceptoare trasă de la baza Vandenberg din California a US Air Force. 

Testul trebuie să permită măsurarea eficienţei sistemului de apărare antirachetă împotriva rachetelor intercontinentale. 

Ultimul test, din 2014, a fost reuşit, dar precedentele trei au eşuat. 

Potrivit Pentagonului, interceptarea unei rachete intercontinentale este un proces extrem de complex. 

Sistemul se bazează pe radare şi alţi senzori repartizaţi în lumea întreagă şi pe sateliţi pentru a detecta tirurile de rachetă inamice. Apoi o rachetă interceptoare distruge racheta ţintă în spaţiu, prin forţa energiei sale cinetice. 

Coreea de Nord şi-a înmulţit în ultima vreme testele balistice pentru a ajunge să se doteze cu o rachetă nucleară intercontinentală capabilă să lovească SUA. 

Experţii sînt de părere că ar putea realiza acest lucru în cîţiva ani. 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17003986

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!