ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi consilieri municipali au primit cîte 30 de zile de arest preventiv

10:05 | 27.05.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Consilierii municipiului Chişinău, Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, au fost plasați ieri în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din capitală, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Buiucani din municipiul Chișinău.

Procurorul Eugen Balan a precizat că instanța a admis în totalitate demersul procurorilor. „Astăzi, au fost depuse, nouă demersuri, dintre care au fost examinate cinci. Trei persoane, care au colaborat cu ancheta, au primit arest la domiciliu pentru 20 și 30 de zile, iar alta a fost eliberată sub control judiciar. Funcționarii publici, Onișcenco și Dumanschi, au primit mandate de arestare preventivă”, a spus Balan.

Totodată, procurorii au iniţiat un proces penal pe numele consilierului Oleg Onişcenco, care s-a opus cerinţelor legale ale ofiţerilor anticorupție în timpul reţinerii, iar ulterior şi la percheziţii. În ambele cazuri, bănuitul a încercat să fugă de la faţa locului, dar a fost imobilizat şi încătuşat.

Tot ieri, doi dintre agenții economici învinuiți în același dosar au primit cîte 20 și 30 de zile, arest la domiciliu, iar un alt agent economic a fost eliberat sub control judiciar.

Deciziile instanței pot fi atacate la Curtea de Apel Chișinău în termen de trei zile.

La fel, magistrații urmează să decidă astăzi aplicarea mandatului de arestare pe numele secretarului Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didencu.

Persoanele reținute sînt cercetate în cadrul dosarului parcărilor cu plată din municipiul Chișinău. În această cauză au fost reţinute opt persoane. Este vorba despre primarul municipiului Chișinău, viceprimarul capitalei, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea cîştigătoare. În prezent, o parte dintre învinuiţi se află în arest la domiciliu, iar alţii în izolatorul CNA.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!