ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci oficiali din Federaţia Rusă au fost declaraţi persona non grata în R. Moldova

09:14 | 30.05.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mai /MOLDPRES/. Cinci diplomați din Federația Rusă au fost expulzați din Republica Moldova și declaraţi persona non grata pe teritoriul țării, comunică MOLDPRES.

Informaţia a fost confirmată pentru agenție de către purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Samson. „Alte detalii la acest subiect nu vă putem oferi”, a spus Samson.

Deocamdată, reprezentanții Ambasadei Federației Ruse la Chișinău nu au venit cu o reacție oficială la acest subiect.

La începutul lunii martie speakerul Andrian Candu și Premierul Pavel Filip l-au convocat pe ambasadorul rus la Chișinău pentru a-i prezenta o notă de protest privind acțiunile abuzive din partea unor servicii speciale ruseşti la adresa demnitarilor moldoveni. Oficialii moldoveni au fost opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați și percheziționați.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17004031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!