ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizată reconstrucţia Muzeului “Anatol Candu” din satul Văsieni, raionul Ialoveni

12:49 | 31.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Lucrările de reconstrucţie a clădirii Muzeului “Anatol Candu” din satul Văsieni, raionul Ialoveni, au fost finalizate. Acestea fac parte dintr-un proiect turistic din Regiunea Centru şi au fost evaluate ieri de o comisie de recepţie, care a constatat că au fost îndeplinite conform planului, transmite MOLDPRES.

Muzeul de la Văsieni face parte dintr-un program de amploare care prevede crearea unui traseu turistic ce va include nouă localităţi din zonă, cu posibilitatea unor investiţii în domeniu. Pentru executarea lucrărilor la Muzeul “Anatol Candu” din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională au fost alocate circa 600 de mii de lei.

Acesta este cel de-al treilea edificiu turistic, reabilitat în cadrul programului respectiv. Anterior au fost finalizate lucrările pentru construcţia unei zone de agrement în preajma Mănăstirii Hîncu din raionul Nisporeni, iar la începutul lunii martie curent şi-a deschis  uşile pentru vizitatori Muzeul din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni.   

Muzeul de istorie şi etnografie din satul Văsieni este unul dintre cele mai apreciate din raionul Ialoveni, fiind întemeiat mai multe decenii în urmă. Activităţile de constituire a instituţiei au început în anul 1979, sub conducerea profesorului local Anatol Candu. Pe parcursul anilor aici a fost acumulat un important fond muzeal, iar sub egida muzeului, satul Văsieni a devenit gazda mai multor evenimente de promovare a istoriei şi culturii locale, cu tendinţa de a fi tradiţionale.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!