ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotelurile de pe ambele maluri ale rîului Nistru au fost incluse în Catalogul „Best Hotels of Moldova”

13:14 | 31.05.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Primul Catalog al hotelurilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru a fost lansat astăzi, în cadrul unui Forum regional de specialitate. La eveniment au fost evaluate şi rezultatele obţinute, timp de un an, de întreprinderi hoteliere şi organizaţii turistice din dreapta şi stînga Nistrului, sub egida unui program de dezvoltare finanţat de Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES.

Catalogul „Best Hotels of Moldova” include informaţii despre businessul hotelier de pe ambele maluri ale rîului Nistru şi va fi distribuit în format tipărit şi electronic. Ediţia a fost elaborată de Asociația Națională a Hotelurilor și Restaurantelor din R. Moldova și Agenția de Dezvoltare Regională din stînga Nistrului, care au stabilit un parteneriat de cooperare în anul 2016.

„Această investiție a Uniunii Europene sprijină businessul hotelier de pe ambele maluri ale Nistrului și, grație schimbului de experiență, contribuie la sporirea încrederii între oameni și comunități, precum și la oferirea de servicii de calitate oamenilor”, a menționat Marco Gemmer, reprezentant al Delegației UE în R. Moldova.

„Este primul material informativ de acest gen, realizat pentru promovarea hotelurilor. Catalogul va fi de folos în special la expozițiile internaționale, unde este la mare căutare informația consolidată despre piața hotelieră, în special pentru stabilirea parteneriatelor”, a afirmat Ecaterina Rusu, coordonator de proiecte la Asociația Națională a Hotelurilor și Restaurantelor din ţara noastră.

Lansarea Catalogului hotelurilor a fost anticipată de deschiderea la Tiraspol a unui Centru de informare turistică, ce a avut loc la începutul lunii curente. „Împreună am reușit să obținem rezultate impunătoare pentru dezvoltarea industriei hoteliere și turistice. Timp de o lună de la lansare, la Centrul de la Tiraspol au fost consultați circa o sută de turiști. Mai mult decît atît, structura contribuie la depășirea stereotipurilor existente despre stînga Nistrului – un pas important spre consolidarea încrederii”, a menționat Tatiana Iascova, șefa Agenției de Dezvoltare Regională din Tiraspol.

Aceste acţiuni fac parte din proiectele Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de UE şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Programul are un buget de 10 mln de euro şi contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale rîului Nistru prin implicarea autorităților locale, societății civile și a reprezentanților mediului de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii comunităților. „Sîntem convinși că oamenii de pe ambele maluri ale rîului Nistru simt beneficiile cooperării. Noi tindem să identificăm noi opțiuni pentru a realiza acest lucru”, susţine Stefan Liller, reprezentant permanent adjunct al PNUD Moldova.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!