ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 400 de artişti vor participa la Festivalul de Muzică Clasică în aer liber de la Butuceni

15:17 | 02.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Peste 400 de artişti autohtoni vor participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber "descOperă", care va avea loc în perioada 9-11 iunie, la Butuceni, Orheiul Vechi, informează  MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc astăzi la Butuceni, ministrul Culturii, Monica Babuc, a menţionat că Festivalul “descOperă” se încadrează perfect într-un cadru natural și istoric, evidențiat de tradițiile noastre populare. "Venim la acest eveniment cu cele mai puternice forțe artistice din R. Moldova, precum colectivul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, care vor fi dirijate de către cunoscutul dirijor austriac Friedrich Pfeiffer”, a subliniat Monica Babuc.

Potrivit oficialului, în prima zi, pe 9 iunie, la 19.00, va avea loc un program de muzică clasică cu genericul „De la baroc la romantism”, susţinut de artiştii de la Orchestra Simfonică, Corala „Doina” şi solistul Sergiu Muşat de la Filarmonica Națională. În cea de-a doua seară, pe o scenă improvizată între stînci, artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet vor prezenta opera „Carmen” de Georges Bizet, în regia lui Andrea Battistini din Italia.

Cea de-a II-a ediţie a Festivalului va culmina cu un spectacol de muzică de Johann Strauss, care va fi susţinut, pe o scenă de pe malul rîului Răut, de către  Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. 

Festivalul de muzică clasică în aer liber “descOperă” este organizat de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, în parteneriat cu Publicis Moldova, cu suportul Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova și al partenerului strategic Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare. Gazda celor trei seri de muzică clasică va fi agropensiunea Eco-Resort „Butuceni”. 

Bugetul Festivalului constituie 1,2 mln. lei.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17004159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!