ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UTA Gagauz-Yeri a primit 31 mln de lei pentru reparaţia drumurilor în 2017

14:24 | 03.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Executivul UTA Gagauz-Yeri a distribuit în şedinţa de astăzi cele 31 milioane de lei, ce constituie mijloacele Fondului rutier revenite autonomiei pentru anul 2017, comunică MOLDPRES. 

Cea mai mare parte din această sumă va reveni, conform ultimilor modificări de legislaţie, primăriilor din regiune. Acestea, la rîndul lor, vor fi obligate să identifice drumurile care necesită reparaţie şi să organizeze licitaţii.

„În acest an, autonomia a beneficiat de o sumă record din Fondul rutier. Din totalul de 31 milioane, Comitetul executiv va gestiona 13,7 mln de lei pentru întreţinerea drumurilor intercomunitare, iar restul banilor vor merge direct la primării”, a precizat la şedinţă Vladimir Panfilov, şeful Direcţiei pentru construcţii şi infrastructură, citat de gagauzinfo.md.

Astfel, pentru reparaţia şi menţinerea drumurilor de acces între localităţi, raionul Comrat va beneficia de 4,2 mln de lei, raionului Ceadîr-Lunga îi va reveni 3,9 mln de lei şi raionului Vulcăneşti – 2,9 mln de lei.

Potrivit funcţionarului, prioritate vor avea lucrările de renovare a traseelor auto, întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, reparaţia podurilor şi intersecţiilor din zona căilor ferate, instalarea indicatoarelor rutiere.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17004189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!