ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a revotat o lege respinsă anterior de șeful statului

15:20 | 09.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Legislativul a revotat astăzi proiectul legii pentru ratificarea Protocolului de amendare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar. Documentul a fost supus reexaminării după ce actul votat anterior a fost respins de preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, anunţă MOLDPRES.

Potrivit proiectului de amendare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, în cazul exercițiilor militare comune țara gazdă va asigura cu hrană, în mod gratuit, personalul părții aflate în vizită.

Anterior, preşedintele Igor Dodon a refuzat să semneze protocolul de amendare a Acordului, pe motiv că este încălcat statutul de neutralitate a Republicii Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, şeful statului este obligat să semneze documentele revotate de Legislativ.

Republica Moldova și România au încheiat Acordul privind cooperarea în domeniul militar la 20 aprilie 2012. Acesta prevede consultări, vizite şi exerciţii militare comune, întîlniri cu caracter ştiinţific şi schimb de ofiţeri. 

(ReporterA. Zara, editor L. Alcază)

img17004400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!