ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gheorghe Bălan: ”Armata Națională dispune de un potențial uman bine pregătit, gata să îndeplinească misiuni de pacificare”

16:12 | 09.06.2017 Categorie: Politică

Chișinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Armata Națională dispune de un potențial uman bine pregătit, gata să îndeplinească misiuni de pacificare, acolo unde este nevoie. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, în cadrul unui ceremonial militar, organizat la Ministerul Apărării cu prilejul revenirii în țară din Misiunea KFOR a celui de-al șaselea contingent de militari. 

Gheorghe Bălan a apreciat prestația militarilor din contingentul KFOR-6, specificînd că este important pentru țara noastră să contribuie, alături de partenerii internaționali, la eforturile de stabilizare şi menținere a păcii. 

Militarii, care au revenit acasă după șase luni de serviciu în Kosovo, au fost decorați cu diplome ale Guvernului Republicii Moldova şi distincţii ale Armatei Naţionale. La activitate au participat reprezentanți ai corpului de comandă al Armatei Naționale, atașați militari acreditați în țara noastră, membri ai familiilor militarilor. 

Cel de-al șaselea contingent al Armatei Naţionale şi-a încheiat misiunea în Kosovo, miercuri, 7 iunie curent, acesta fiind înlocuit de un alt contingent de militari moldoveni, 41 la număr, condus de locotenent colonelul Andrei Țaranu. Ceremonialul transferului de autoritate dintre cele două contingente a avut loc în Baza multinațională „Camp Vilaggio Italia”, localitatea Pech, Kosovo.

(Reporter V. Rusu, editor L. Alcază)

img17004403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!