ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din Ungheni au început reconstrucţia Parcului Central

16:35 | 09.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Ungheni a început lucrările de reconstrucţie a Parcului Central din localitate. În acest scop urmează să fie investit circa un milion de dolari, mijloace ce vor fi identificate şi valorificate în următorii patru ani, transmite MOLDPRES.

Proiectul de renovare a Parcului din Ungheni se desfăşoară în cîteva etape. În prezent este reconstruit un sector, prin intermediul unui program finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Proiectul „Migraţie şi Dezvoltare” al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Primăria şi Consiliul raional Ungheni, cu susţinerea cetăţenilor. Pentru prima etapă contractul prevede activităţi în valoare de 1,1 mln de lei, pînă la ora actuală fiind cheltuite surse de aproximativ 500 de mii de lei. Banii sînt alocaţi pentru lucrări de pavare, instalarea corpurilor de iluminat, a băncilor şi tomberoanelor.

A doua etapă urmează să fie demarată pînă la finele verii curente şi va include crearea unui „Orăşel al copiilor”. Acesta va avea patru terenuri de joacă pentru copii de diferite vîrste.

Potrivit autorităţilor municipiului Ungheni, timp de patru ani se preconizează modernizarea întregului parc. „Totul depinde de faptul cum vor fi identificate sursele financiare necesare. În următoarele etape de lucru ne-am propus amenajarea unui teren sportiv multifuncţional, a unui teatru de vară, a căilor de acces şi intrărilor în parc, instalarea unei cascade etc. Totodată, am planificat mai multe lucrări de infrastructură – parcări, reţele inginereşti ş.a.”, au afirmat surse din cadrul Primăriei Ungheni.

Ungheni este una dintre cele mai vechi localităţi din R. Moldova. Prima sa atestare documentară datează din 20 august 1462, într-un hrisov de la domnitorul Ştefan cel Mare. Iniţial localitatea s-a numit Unghiul, probabil de la configuraţia locului pe care s-a constituit. Aici rîul Prut formează, prin cotire bruscă, un unghi perfect. Abia peste două secole, în anul 1645, aşezarea apare menţionată cu numele său actual, Ungheni. Din anul curent, conform unei hotărîri a Parlamentului R. Moldova, localitatea a primit statut de municipiu.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004406

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!