ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Carapcevschi a promovat în faza următoare la Europenele de box

12:21 | 19.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Victor Carapcevschi (75 kg) s-a calificat ieri în faza următoare a Campionatului European de box, care se desfășoară la complexul de sporturi Lokomotiv din Harkov (Ucraina), relatează MOLDPRES.

El l-a învins în runda inaugurală a categoriei pe Mate Rudan din Croația cu scorul 4-1. Prudent, ca de obicei, în defensivă, a replicat tăios în momentele oportune cu loviturile sale directe precise de stînga și dreapta, convingînd arbitrii că el este cel mai bun în acest meci.

Coechipierul Mihail Cvasiuc a suferit înfrîngere în partida disputată cu multiplul campion al Federației Ruse, Gabil Mmaedov cu scorul 0-5.

Anterior au repurtat victorii în primele meciuri desfășurate la campionat Dumitru Galagoț (64 kg) și Vasile Belous (69 kg).

Astăzi primul dintre ei va boxa cu Hovhannes Bachkov (Armenia), iar al doilea se va întîlni cu Pavel Kastramin din Belarus, premiant la Europene. Tot astăzi, Daniil Platanovsci (52 kg) se va duela cu Dmytro Zamotaev (Ucraina), iar Alexei Zavatin (plus 91 kg) – cu Aleksandar Marovic (Austria).

Din lotul condus de antrenorul emerit Petru Caduc, colonel al Departamentului Trupelor Speciale Carabinieri (DTSC) al Ministerului Afacerilor Interne, mai face parte cel mai bun boxer moldovean din toate timpurile Veaceslav Gojan (56 kg), medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, campion european (Ankara, 2011). Performerul este angajat în echipa sportivă a DTSC. El va concura la campionat pe 20 iunie.

Campionatul a reunit 258 de boxeri din 40 de țări. Acesta este oficiat de 23 de arbitri. Unul dintre ei este reprezentantul Republicii Moldova, Valeriu Bandalac. Turneul se va încheia pe 25 iunie.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!