ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artişti din şase ţări vor participa la Concursul Internațional al Tinerilor Interpreți „Eugen Coca”

18:34 | 19.06.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Instrumentişti din şase ţări (R. Moldova, Belarus, Bulgaria, Israel, România şi Ucraina) vor participa la cea de-a XXIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpreţi, inaugurată astăzi la Chişinău şi care se va desfăşura pînă pe 23 iunie, informează MOLDPRES.

La concurs s-au înregistrat 44 de participanți, care vor evolua în cadrul a două secţiuni: instrumente cu corzi şi pian. Tinerii instrumentiști vor fi apreciați de un juriu format din muzicieni profesioniști din țările participante. La secţiunea instrumente cu corzi, juriul va fi condus de Constantin Rusnac, iar la cea de pian – de Serghei Covalenco.

Solicitată de MOLDPRES, directorul-artistic al concursului, Galina Buinovschi, a menţionat că scopul competiţiei este de a creşte şi de a promova tinerele talente. „În fiecare an, evenimentul reunește cei mai talentați instrumentiști, sosiți din diverse țări, oferindu-le posibilitatea de a se afirma”, a subliniat Galina Buinovschi.

Prezentă la eveniment, Aliona Strîmbeanu, şefă de Direcţie în cadrul Ministerului Culturii, a remarcat implicarea, seriozitatea și talentul demonstrat de către tinerii instrumentiști, participanți în cadrul edițiilor anterioare, urîndu-le succese tuturor participanților. De asemenea, ea a accentuat că ministerul de resort susține constant această acțiune, care promovează schimbul cultural între tinerele talente, elevi ai școlilor cu profil muzical.

Ediţia din acest an a Concursului Internațional al Tinerilor Interpreți „Eugen Coca” se va încheia vineri, 23 iunie, cu Gala Laureaţilor, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Evenimentul este organizat de Liceul-Internat Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația „Ciprian Porumbescu” și Direcția cultură a Primăriei municipiului Chișinău.  

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17004686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!