ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 20 iunie 2017

08:07 | 20.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

La Academia de Științe a Moldovei are loc o masă rotundă cu genericul: ”Reformele administrative în Republica Moldova - obiectiv prioritar al guvernării”.

Ora 9.00, Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 1, et. 2.

***

Asociația Consumatorilor de Energie, cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică, desfășoară prima ediție a evenimentului „MOLDLIGHT” 2017, organizat în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile, unde vor fi prezentate tendințele de aplicare a principiilor și normelor naționale și internaționale în domeniul iluminatului.

Ora 9.00, Agenția pentru Eficiență Energetică, str. Alecu Russo 1, bloc 1A, et. 10.

***

Consiliul municipal Chişinău se va convoca în ședință.

Ora 10.00, Sala de şedinţe a Primăriei Chişinău.

***

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, invită la ediția a doua a Forumului de discuție cu copiii „Participarea copiilor și a adolescenților în procesul de monitorizare a implementării și de raportare a Convenției ONU pentru drepturile copilului – provocări și implicarea autorităților publice”.

Ora 9.30, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, nr. 16.

***

Asociația obștească ”Urban Consulting” organizează o conferinţă de presă cu tema „Pretinsele „datorii istorice” la energia termică: Instrument de presiune a APL asupra locuitorilor mun. Chișinău”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

***

Asociația Producătorilor de Conserve Speranța-Con invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Daunele de milioane ale reducerii cotei taxei ecologice”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

Agenția ONU pentru refugiați și Centrul de Investigații Jurnalistice invită mass-media la clubul de presă dedicat Zilei Mondiale a Refugiatului.

Ora 14.00, Hotelul „Regency”, Sala de conferințe, str. Sfatul Țării 17.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei  organizează Conferinţa ştiinţifică consacrată omagierii a 130 de ani de la naşterea scriitorului Leon Donici-Dobronravov.

Ora 14.00,  Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. 2.

***

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei va avea loc lansarea albumului cartografic „Descriptio Bessarabiae”.

Ora 15.00, Sala Albastră.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 20-21 iunie, Prim-ministrul Pavel Filip efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, Belgia.

***

Președinți de comisii parlamentare participă, la Bruxelles, la un seminar de nivel înalt, care prezintă practicile Parlamentului European ce vizează procesul legislativ al UE. Seminarul ”Ciclul legislativ – de la inițiativă legislativă spre implementare și monitorizare” are loc la Parlamentul European, în perioada 19-21 iunie. 

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!