ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 21 iunie 2017

08:31 | 21.06.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Premierul Pavel Filip și Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, vor susține la Bruxelles o conferință de presă.

Ora 15.45, http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1.

***

R. Moldova şi Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) vor semna Acordul-cadru de colaborare bilaterală. Documentul va fi semnat de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și, respectiv, de către Magnus Rystedt, director general NEFCO, și Tita Anttila, director juridic și al administrației de proiecte.

Ora 10.00, Summit Events&Conference Center, str. Tighina, 49/3.

***

Ministerul Educației și Ambasada României în R. Moldova vor desfășura conferința de presă cu privire la organizarea odihnei de vară peste Prut în cadrul programului „ARC” pentru 150 de elevi din Republica Moldova cu rezultate înalte la învățătură, cîștigători ai olimpiadelor/concursurilor naționale și internaționale.

Ora 13.00, Casa Guvernului, sala de ședințe, et. 1, str. A. Pușkin.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, cel al Sănătății, Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), Ambasada Suediei și Oficiul Ambasadei Olandei la Chișinău invită la conferința de presă privind lansarea instruirilor pentru reprezentanții Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova în domeniul planificării familiei și drepturilor sexuale și reproductive în cadrul inițiativei #SheDecides.

Ora 09.00, sala de conferințe a hotelului Jolly Alon, str. Maria Cebotari 37.

***

Presa este invitată la o conferință dedicată celei de-a 90-a aniversări a nașterii regretatului savant și profesor Nicolae Testemițanu, organizată de Catedra de medicină socială și management sanitar care îi poartă numele.

Ora 10.00, Sala de conferințe 205, Blocul didactic central al USMF ”N. Testemițanu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 165.  

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 20-21 iunie, Prim-ministrul Pavel Filip efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, Belgia.

***

Președinți de comisii parlamentare participă, la Bruxelles, la un seminar de nivel înalt, care prezintă practicile Parlamentului European ce vizează procesul legislativ al UE. Seminarul ”Ciclul legislativ – de la inițiativă legislativă spre implementare și monitorizare” are loc la Parlamentul European, în perioada 19-21 iunie.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!