ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat a avut loc Balul regional de absolvire - 2017

10:41 | 21.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Peste 400 de absolvenţi din cele 18 licee şi, în premieră, din două colegii din UTA Gagauz-Yeri s-au adunat ieri în principala piaţă din municipiul Comrat pentru a participa la tradiţionalul Bal de absolvire al regiunii, transmite MOLDPRES.

Festivitatea a demarat cu o paradă a claselor absolvente, iar elevii cu cele mai bune rezultate au fost premiaţi de autorităţile locale şi agenţii economici din teritoriu. 32 de absolvenţi au primit şi diplome de onoare din partea Preşedintelui ţării, Igor Dodon, prezent la ceremonie.

Şeful statului le-a mulţumit profesorilor pentru dedicare şi le-a urat mult succes tinerilor. Totodată, Igor Dodon a anunţat că la începutul lunii iulie va întruni cei mai buni absolvenţi la un bal organizat la Preşedinţie, iar printre aceştia vor fi şi zece tineri din UTA Gagauz-Yeri.

La rîndul său, başcanul Irina Vlah le-a spus absolvenţilor să-şi realizeze „cu folos pentru patrie talentele şi cunoştinţele obţinute” şi i-a îndemnat să depună actele pentru studiile de mai departe la facultăţi din cadrul Universităţii de Stat din Comrat.

Pe 20 iunie, candidații la bacalaureat au susținut ultima probă, examenul la limba maternă. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, în 14 centre de bacalaureat din ţară s-a desfășurat ieri ultima probă de examen din cadrul sesiunii de bază – proba la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari. La proba de limbă şi literatură găgăuză au fost admişi 93 de candidaţi şi 130 - la cea de limbă şi literatură bulgară. Verificarea lucrărilor va fi efectuată pînă pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC, la data de 27 iunie 2017.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17004734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!