ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vasile Belous și-a asigurat, minimum, bronzul la Europenele de box

09:32 | 22.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Vasile Belous (69 kg) și-a asigurat, ieri seara, minimum, medalia de bronz la Campionatul European, care se desfășoară la Harkov (Ucraina), relatează MOLDPRES.

Asta după ce a promovat în semifinala turneului învingîndu-l pe Damian Tadeusz Kiwior din Polonia cu scorul 3-2. La anunțul victoriei, boxerul moldovean a căzut în genunchi și a sărutat ringul. A urmat o îmbrățișare călduroasă, în colțul ringului, cu antrenorul la care se antrenează la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni) cu începere din 2004, Petru Caduc, care i-a mai pregătit aici pe Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, medaliați olimpici, Victor Cotiujanschi, Dumitru Galogoț, premianți la Europene, Mihail Muntean, vicecampion mondial universitar, o pleiadă impresionantă de cîștigători la diferite turnee internaționale de anvergură.

Alexei Zavatin (plus 91 kg) a fost învins ieri și s-a clasat pe locul cinci. Dumitru Galogoț (64 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) au susținut la campionat cîte două meciuri.

Vasile Belous (29 de ani) a fost exclus anul curent din echipa sportivă a Clubului Sportiv Central ”Dinamo” pe motiv că ar fi inapt de a înregistra performanțe. Pentru acest club el a obținut următoarele rezultate: locurile 9 la Mondialele din Chicago (2007) și Campionatul European (2008, Liverpool), campion al Acord Combat Games (2010, Beijing), medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar (2011, Ulaanbaatar), locul 5 la Mondialele de la Baku (2011), locul 9 la Olimpiada de la Londra (2012), locul 5 la Europenele de la Minsk (2013), bronz la Campionatul Uniunii Europene (Sofia, 2014).

Vasile Belous este angajat în prezent în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului de Interne. Este originar din Unguri (Ocnița), căsătorit, educă doi copii. În seara zilei va boxa cu Abass Baraou (Germania) pentru a schimba medalia de bronz pe cea de argint.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)  

img17004762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!