ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri vor compensa parţial pierderile cauzate de calamităţile din 20-21 aprilie

12:27 | 22.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/.  Comitetul executiv şi Adunarea Populară din UTA Gagauz-Yeri (APG) vor compensa parţial pierderile cauzate localităţilor din autonomie în timpul ninsorilor din 20-21 aprilie curent. Modalităţile de achitare a prejudiciilor au fost stabilite în cadrul unei şedinţe de ieri a Comisiei regionale pentru situaţii excepţionale, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al administraţiei de la Comrat.

Membrii Comisiei au luat act de rapoartele autorităţilor locale cu privire la situaţia creată în urma calamităţilor din aprilie şi impactul acestora asupra infrastructurii, agenţilor economici, persoanelor fizice şi juridice. “Prejudiciul material urmează să fie compensat din fondurile de rezervă ale Executivului şi APG”, a precizat preşedintele Comisiei regionale pentru situaţii excepţionale, prim-viceguvernatorul Vadim Ceban.

În baza informărilor audiate, Comisia a decis alocarea a 450 de mii de lei pentru raionul Ceadîr-Lunga, 812 mii de lei pentru raionul Comrat şi 132 de mii de lei pentru raionul Vulcăneşti.

Potrivit autorităţilor de la Comrat, în urma calamităţilor naturale ce s-au produs în zilele de 20-21 aprilie curent, UTA Gagauz-Yeri a suportat pierderi materiale estimate la circa 80 de milioane de lei.  Cel mai mult au avut de suferit livezile, serele şi fabricile avicole din regiune. Pierderile considerabile suportate de fermierii din autonomia găgăuză au fost cauzate de zăpada, îngheţurile şi vîntul puternic care au afectat în mare parte zonele de centru şi sud ale R. Moldova în zilele de 20-21 aprilie.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17004774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!