ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de producție Valkaneș se va extinde

14:33 | 23.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Zona Antreprenoriatului Liber – Parcul de Producție Valkaneș ar putea să se extindă cu 92 de hectare. Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege, prezentat cu titlu de inițiativă legislativă, ce prevede acordarea unor noi terenuri Parcului de Producție din sudul Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Proiectul prevede crearea a două subzone în Comrat și Ceadîr-Lunga. Potrivit autorilor, în prezent, terenurile nu sînt utilizate, dar sînt atractive pentru investitori, pentru că sînt racordate la rețeaua de utilități. Ambele terenuri sînt situate în zona industrială, unde anterior au funcționat întreprinderi mari. Anterior, s-a anunțat că o companie multinațională, cu activități în domeniul producerii cablajelor pentru industria automotive și conductoare de mașini, și-a anunțat intenția de a investi în Zonă.

În avizul Guvernului se menționează că extinderea Zonei Antreprenoriatului Liber (ZAL) de la Vulcănești ”are drept scop accelerarea dezvoltării social-economice a UTA Găgăuzia și a țării în ansamblu, precum și dinamizarea și impulsionarea activității” ZAL Valkaneș.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în anul 2016, ZAL Valkaneș a atras investiții în valoare de 16,2 milioane de dolari. Zona Antreprenoriatului Liber din Vulcănești a fost creată în anul 1998, pe o perioadă de 37 de ani.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!