ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MIEPO va susține companiile din raionul Taraclia să acceseze noi piețe de desfacere

10:06 | 24.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a invitat companiile din raionul Taraclia să beneficieze de suportul instituției în ceea ce privește identificarea partenerilor de afaceri și a investitorilor străini, dezvoltarea exportului și promovarea pe piețele externe. Apelul a fost făcut de vicedirectorul MIEPO, Iulia Petuhov, în cadrul Săptămînii de afaceri din Găgăuzia, organizată ieri în oraşul Taraclia, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al MIEPO a precizat că la eveniment  au participat circa 130 de antreprenori, reprezentanți ai proiectelor internaționale din Moldova, autorităților publice centrale și locale şi consilieri economici din cadrul misiunilor diplomatice. 

Reprezentantul MIEPO a făcut o prezentare a principalelor instrumente de susținere a mediului de afaceri acordate de instituţie, inclusiv finanțarea participării antreprenorilor la tîrgurile și expozițiile internaționale, organizarea forumurilor investiționale și a misiunilor de afaceri, a evenimentelor B2B, elaborarea studiilor de piață ș.a. 

De asemenea, Iulia Petuhov a informat că anul acesta MIEPO va finanța participarea companiilor moldovenești la circa 40 de expoziții și tîrguri internaționale, dedicate atragerii investițiilor străine și promovării exporturilor, precum şi la 20 de foruri investiționale organizate în Republica Moldova și circa 10, peste hotare. Sursa citată a menţionat şi despre realizarea Catalogului proiectelor investiționale, care va fi distribuit la diferite evenimente de afaceri în țară și peste hotare. 

Vicedirectorul MIEPO a invitat producătorii agricoli din raionul Taraclia să se înscrie pentru participare la Expoziția Internațională Food Products & Technogies (Produse alimentare și tehnologii), care va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017, la Istanbul, Turcia. Experții MIEPO vor oferi tuturor solicitanților informații și consultanță despre oportunitățile de afaceri prilejuite de acest eveniment, a precizat Iulia Petuhov.

La final, antreprenorii și autoritățile locale au semnat un Acord de creare, pînă la finele lunii august 2017, a Asociației de dezvoltare a businessului în raionul Taraclia.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17004851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!