ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PD a anunţat noi priorităţi pentru Republica Moldova

12:20 | 27.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Executivul va elabora o nouă foaie de parcurs pentru a doua jumătate a anului 2017. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de către președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, noul document va conţine un calendar strict de activităţi pentru următoarele luni.

"Documentul se va referi la lunile iulie - decembrie 2017 şi va include adoptarea de către Guvern şi Parlament a unui set amplu de măsuri pentru modernizarea ţării, care vor eficientiza activitatea instituţiilor statului", a opinat Plahotniuc. 

Conform sursei citate, în plan vor fi incluse acţiuni ce prevăd votarea şi implementarea legii privind reforma Guvernului şi asigurarea funcţionării noilor instituţii, precum Agenţia de Servicii Publice, care va uni cinci foste instituţii, Agenţia Naţională de Integritate, Agenţia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor în sectorul achiziţiilor publice, Oficiul de recuperare a activelor, care va aduce în bugetul statului averile confiscate prin justiţie de la persoanele condamnate.

Liderul democraţilor a specificat că planul de acţiuni va fi prezentat spre informare şi partenerilor externi ai Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17004925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!