ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fotbalistul moldovean Ștefan Burghiu a fost desemnat cel mai bun în Kazahstan

17:59 | 27.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Fundașul central moldovean Ștefan Burghiu (26 de ani) a fost desemnat cel mai bun jucător în etapa a zecea a campionatului de fotbal al Kazahstanului, liga superioară, relatează MOLDPRES. 

Conform indexului de evaluare al prestației Instat, el a acumulat 308 puncte în partida disputată de echipa sa, Zhetysu, care a jucat cu formația Baikonur. Scor final, 3-0. Coechipierii Taras Daniliuk și Vladimir Veatkin au adunat cîte 239, respectiv, 230 de puncte. 

Zhetysu conduce în clasamentul campionatului, chiar dacă a disputat numai 9 meciuri în campionat. 

Ștefan Burghiu este originar din satul Zăicani (raionul Rîșcani). S-a lansat în fotbalul de performanță la Nistru Otaci pentru care a evoluat în 65 de meciuri și a marcat 3 goluri. După aceasta s-a transferat la Zimbru Chișinău unde a disputat 78 de meciuri și a înscris un gol. A mai jucat la Petrocub Hîncești (14 partide – 2 goluri). La echipa națională a evoluat în 5 partide.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17004947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!