ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Statelor Unite ale Americii oferă 4,1 milioane dolari SUA Republicii Moldova

21:36 | 27.06.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Guvernul Statelor Unite ale Americii a decis acordarea asistenţei suplimentare, în valoare de 4,1 milioane dolari SUA, Guvernului Republicii Moldova prin intermediul programului „Controlul drogurilor şi aplicarea normelor de drept”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Sprijinul acordat va fi îndreptat spre promovarea supremaţiei legii în Republica Moldova şi, în special, va viza susţinerea eforturilor în domeniul consolidării justiţiei şi a reformei judiciare, combaterea corupţiei, traficului de persoane şi a criminalităţii organizate.

Scrisoarea de Acord iniţială cu privire la controlul drogurilor şi aplicarea normelor de drept dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost semnată la 28 august 2001. Astfel, Guvernul SUA alocă anual resurse pentru atingerea standardelor europene şi internaţionale de către ţara noastră în domeniul aplicării normelor de drept şi cel al justiţiei.

img17004949

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!