ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot l-a învins pe numărul 33 mondial

12:01 | 29.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot l-a învins ieri la turneul internațional din seria ATP, care se desfășoară la Antalya (Turcia), pe Paolo Lorenzi (Italia), numărul 33 mondial, calificîndu-se în sferturile de finală, relatează MOLDPRES.

Victoria sa în două seturi (6-4, 6-3) este considerată de experții site-ului specializat atpworldtour.com ”o surpriză a turneului”. Portalul subliniază că următorul obstacol în calea sa va fi un alt jucător italian, Andreas Seppi, situat pe locul 102 în ierarhia mondială.

Radu Albot ocupă locul 116 în clasamentul ATP. În primul tur, el l-a devansat pe tenismanul brazilian Joao Souza, situat pe treapta cu numărul 150 în lume.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în tenisul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger (la Furth, Fergana și Poznan). El este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17005005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!