ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ședința extraordinară a CMC a fost anulată din lipsă de cvorum

12:48 | 30.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a fost anulată astăzi din lipsă de cvorum, informează MOLDPRES.

La ședință s-au prezentat doar 15 consilieri ai Partidului Liberal (PL). Pentru ca ședința CMC să fie deliberativă este necesară prezența a cel puțin 26 de consilieri din totalul celor 51.

Astăzi consilierii municipali urmau să discute propunerea edilului Dorin Chirtoacă de a-i desemna la funcția de viceprimari ai capitalei pe fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, și pe șeful Direcției sănătate din cadrul Primăriei, Mihai Moldovanu. Tot azi, urma să fie ales în funcție un nou secretar interimar al CMC, pentru această funcție fiind propuse trei candidaturi: Vadim Brînzaniuc, Ludmila Cutasevici și Tudor Tofan.

Președintele fracțiunii liberalilor în CMC, Ion Cebanu, a menționat că liberalii se așteptau la asemenea acțiuni din partea celorlalți consilieri. „Mai multe întrebări avem către socialiști, care ne acuzau că blocăm activitatea CMC, acum din cauza cui nu are loc ședința Consiliului? Ceea ce vedem astăzi este o lipsă totală de respect față de cetățeni, mai ales că au fost incluse pe ordinea de zi subiecte extrem de importante”, a spus Cebanu.

Solicitat de agenție, membrul fracțiunii socialiștilor în CMC, Stanislav Vartanian, a menționat că socialiștii nu s-au prezentat la ședința de astăzi, întrucît candidaturile propuse pentru funcțiile de viceprimar și secretar al CMC nu au fost discutate cu consilierii. „Am vorbit anterior cu domnul Grozavu și am stabilit să desemnăm în funcția de secretar al CMC o persoană care activează în cadrul Primăriei municipale, însă care nu este afiliată politic, totuși am văzut ieri că au fost propuși trei candidați afiliați PL. Totodată, așteptăm discuții și dezbateri ample la subiectul ce ține de numirea noilor viceprimari”, a mai spus Vartanian.

Ieri, din lipsă de consens, cu votul a 18 consilieri socialiști, ședința CMC a fost amînată pentru ziua de marți, 4 iulie. Tot atunci, urmează să fie examinate subiectele incluse pe ordinea zilei de astăzi, dar şi candidaturile pentru funcţia de secretar și viceprimari ai CMC.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!