ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lotul național de lupte libere a obținut trei medalii la Europenele de juniori

15:00 | 30.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Lotul național de lupte libere a obținut trei medalii la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Dortmund (Germania), relatează MOLDPRES.

Anastasia Nichita a cucerit ieri distincția de argint. Ea a repurtat pînă în finală trei victorii categorice, iar în disputa pentru aur i-a cedat norvegienei Grace Bullen.

De medalii de bronz s-au învrednicit Dumitru Ceacusta (96 kg) și Samhan Jabrailov (120 kg).

Patru luptători moldoveni – Leonid Colesnic (55 kg), Vitalie Bunici (60 kg), Nicolae Grahmez (66 kg) și Pavel Untilă (84 kg) – s-au situat în vecinătatea podiumului de premiere. Toți au cedat în meciurile pentru medaliile de bronz.

Astăzi s-a încadrat în concurs Tatiana Doncilă (55 kg). ”Sper să aibă o evoluție bună”, a declarat pentru agenție antrenorul ei, Petru Marta, profesor la Liceul Republican cu Profil Sportiv.

Anastasia Nichita a devenit anul trecut campioană europeană de junioare la categoria de greutate pînă la 55 kg, vicecampioană mondială de junioare, posesoare a medaliei de argint la Campionatul European Under-23.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, care e dublu campion european, medaliat la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17005058

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!