ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Recomandările Comisiei de la Veneția au fost supuse dezbaterilor publice în Parlament

18:41 | 30.06.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Recomandările Comisiei de la Veneția asupra proiectului de modificare a sistemului electoral au fost examinate astăzi în cadrul unor dezbateri publice în Parlament, comunică MOLDPRES.

La discuţii au participat deputați din majoritatea parlamentară, reprezentanți ai partidelor extraparlamentare, membri ai societății civile și mediului academic, primari și reprezentanți ai minorităților naționale, experți, juriști și formatori de opinie.

În urma dezbaterilor care au durat peste două ore s-a stabilit că, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități va colecta, analiza și sintetiza toate propunerile venite din partea societății civile și a partidelor parlamentare și extraparlamentare pentru a îmbunătăți proiectul de lege, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate, dar şi Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” au anunţat anterior că nu vor participa la dezbaterile cu privire la schimbarea sistemului electoral.

La 5 mai curent, Legislativul a aprobat în primă lectură două proiecte de modificare a sistemului electoral -  propunerea PD privind introducerea votului uninominal și a PSRM privind votul mixt. După consultări, Comisia juridică, numiri și imunități a decis comasarea proiectelor pentru lectura a doua. 

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!