ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eugen Matveiciuc a cucerit bronzul la Europenele de judo (cadeți)

09:51 | 03.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Sportivul moldovean Eugen Matveiciuc (81 kg) a devenit posesor al medaliei de bronz la Campionatul European de cadeți, încheiat ieri la Kaunas (Lituania), relatează MOLDPRES.

În calea sa spre podiumul de premiere el a repurtat trei victorii și a suferit o înfrîngere. La categoria de greutate în care a concurat au evoluat 32 de participanți.

Restul coechipierilor au avut evoluții modeste. O comportare similară a înregistrat și lotul național de judo feminin.

În concursul pe echipe Republica Moldova a fost întrecută în primul meci disputat de selecționata Italiei, care a ocupat locul trei. ”Am participat în premieră la acest turneu, gîndindu-ne la viitor. La Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) vor fi puse în joc pentru prima dată și medaliile de aur, argint, bronz pentru cele mai bune echipe. Intenționăm să ne calificăm și să concurăm acolo”, a declarat pentru mass-media secretarul general al Federației Moldovenești de Judo, Valeriu Duminică.

La campionat au participat 430 sportivi din 42 de țări. La capitolul numărul de medalii cucerite lotul moldovean s-a clasat pe locul 17.

Eugen Matveiciuc a devenit anul curent premiant și la etapele Cupei Europei de la Berlin, Ploiești, Antalya.

Cea mai bună performanță în istoria judoului moldovenesc îi aparține lui Victor Florescu, care-i vicecampion mondial. Medalii de bronz la Europene și Mondiale au obținut Victor Bivol și Sergiu Toma. Premianți la Europene sînt Andrei Golban și Marcel Trudov.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img17005111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!