ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va primi 200 mii de doze de vaccin antigripal din partea SUA

15:39 | 03.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE) al SUA va dona țării noastre 200 de mii de doze de vaccin antigripal, pentru sezonul rece 2017-2018. Donația este prevăzută într-un acord semnat între Ministerul Sănătății și CVE, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministerului nominalizat, toate cele 200 de mii de doze sînt certificate de Organizația Mondială a Sănătății. Preparatele vor fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

Conform sursei citate, de vaccinuri vor beneficia bolnavii cronici, lucrătorii medicali, gravidele, copiii din orfelinate, bătrînii din aziluri, carabinierii, grănicerii, angajații Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale,  Serviciului Vamal, instituțiilor de asistență socială.

CVE al SUA a donat Republicii Moldova 150 de mii de doze de vaccin antigripal în anul 2015 și 200 de mii de doze în 2016. Persoanele imunizate în această perioadă nu au avut reacții adverse.

Datele statistice oferite de Ministerul Sănătății arată că 1130 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă în sezonul rece 2016-2017, iar 628 dintre pacienți au fost copii de pînă la 14 ani. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17005125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!