ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a promovat în turul doi la Wimbledon

08:12 | 05.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot s-a calificat ieri în turul doi al turneului de Mare Slam Wimbledon (Marea Britanie), relatează MOLDPRES.

Asta după ce l-a învins în patru seturi (4-6, 6-4, 7-6, 7-6) pe Fcaundo Bagnis (Argentina). La scorul 2-1 în favoarea jucătorului moldovean, partida a fost suspendată. După pauză a urmat setul al patrulea care a durat 49 de minute. În total meciul s-a desfășurat timp de 3 ore și 31 de minute.

Astăzi este programat meciul cu Steve Johnson (SUA), situat pe locul 26 în clasamentul mondial. Radu Albot ocupă locul 108 în topul ATP. La ediția din anul trecut el de asemenea s-a calificat în turul doi la Wimbledon.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în sportul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger (la Furth, Fergana și Poznan). El este locotenent în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului de Interne.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005194

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!