ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukatis

19:37 | 05.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukatis, aflat într-o vizită la Chișinău, informează MOLDPRES.

La finele întîlnirii cei doi oficiali au susținut o conferință de presă în care au anunțat subiectele pe care le-au examinat.

„Este o vizită așteptată asupra căreia am convenit încă la începutul acestui an. Discuțiile de astăzi s-au axat pe evoluțiile în realizarea Acordului de asociere Republica Moldova-UE, precum și prioritățile pe termen scurt și mediu în domeniile de referință”, a declarat Pavel Filip.

”Exprim recunoștință partenerilor europeni pentru sprijinul acordat în dotarea și acreditarea laboratoarelor naționale care sperăm ca în scurt timp ne vor permite să îmbunătățim controlul produselor alimentare la nivel național și ne vor oferi posibilitatea să exportăm mai multă producție în Uniunea Europeană, piața UE fiind cea mai importantă pentru Republica Moldova. Pînă atunci, mă bucur că pot anunța un rezultat concret al cooperării și anume decizia UE din 9 iunie curent de a declara sistemul național de control și certificare a semințelor și materialului semincer echivalent cu cel al UE, fapt care va permite în viitor să exportăm acest produs pe piața europeană”, a relevat Filip. 

Șeful Executivului a specificat că în cadrul întrevederii cu oficialul european au fost discutate și subiecte ce țin de stadiul de implementare a reformelor în sistemul de sănătate.

Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukatis, a apreciat eforturile autorităților și s-a arătat convins că o colaborare bună cu partenerii UE este importantă pentru populația Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17005220

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!