ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Concurenței a aplicat o amendă de peste un milion de lei unei companii pentru că a copiat ilegal ambalajul

17:03 | 06.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Plenul Consiliului Concurenței a aplicat o amendă de 1 051 775,65 lei întreprinderii Supraten pentru încălcarea legislației în domeniul concurenței. Compania a fost acuzată că a copiat ilegal ambalajul unui produs ce aparține întreprinderii Saint-Gobain Byggprodukter AB din Suedia. Administrația întreprinderii moldovenești afirmă că examinarea cauzei a avut loc după ce situația a fost rezolvată pe cale amiabilă de către cele două companii, informează MOLDPRES.

Consiliul Concurenței a difuzat astăzi un comunicat de presă în care precizează că, după ce hotărîrea Curții a fost atacată în instanță, ”Curtea de Apel a menținut decizia Plenului Consiliului Concurenței prin care s-a constatat că acțiunile întreprinse de întreprinderea Supraten SA sînt de natură să creeze o confuzie și ar putea fi în stare să afecteze interesele legitime ale reclamantului”.

Cazul durează mai bine de un an, inițierea investigației a fost dispusă la 3 martie 2016, iar amenda a fost stabilită în iulie același an.

Consiliul Concurenței a mai anunțat astăzi că Plenul instituției a aplicat amendă în mărime de 390 356,14 lei întreprinderii Transenca-Tur SRL pentru că nu a prezentat în termenele stabilite informațiile solicitate de Consiliul Concurenţei, în scopul monitorizării respectării angajamentelor propuse de compania respectivă și acceptate de Plenul Consiliului Concurenței.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!