ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Secretariatul Comunităţii Energetice

17:23 | 06.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a semnat astăzi un Memorandum de Înţelegere. Semnatarii au convenit asupra continuării cooperării în scopul elaborării actelor legislative secundare în conformitate cu legislația Europeană din sectorul energetic, informează MOLDPRES.

Documentul a fost semnat de Tudor Copaci, director general ANRE, și Janez Kopac, director al Secretariatului Comunităţii Energetice.

„Colaborarea cu Secretariatul Comunității Energetice ne oferă rezultate palpabile pentru sectorul reglementat. Legislația Republicii Moldova trebuie ajustată la cea a Uniunii Europene, de aceea, scopul acestui document este conlucrarea experților din domeniu pentru îmbunătățirea actelor legislative secundare”, a declarat Tudor Copaci

La rîndul său, Janez Kopac a menționat că apreciază cooperarea între Secretariatul Comunității Energetice și ANRE. ”Anul care urmează va fi unul foarte important pentru Republica Moldova, deoarece noua lege cu privire la energetică va transpune în întregime pachetul III Energetic, iar ANRE este instituția principală în vederea implementării cadrului normativ secundar. Memorandumul de Înțelegere semnat astăzi va pune bazele unei noi forme de cooperare între cele două instituții”, a mai spus directorul Secretariatului Comunităţii Energetice.

În decurs de două săptămîni ANRE urmează să prezinte o listă de acte normative de reglementare la care va solicita asistență din partea Secretariatului. Un punct important din Memorandum este faptul că Secretariatul acceptă să ofere asistență tehnică și juridică grupurilor de lucru, inclusiv prin intermediul misiunilor de experți.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!