ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa Zaria Bălți s-a calificat în etapa următoare a Ligii Europa la fotbal

08:58 | 07.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Echipa Zaria Bălți a promovat ieri în faza următoare a Ligii Europa la fotbal, iar Milsami Orhei și Dacia Chișinău au părăsit competiția, relatează MOLDPRES.

Zaria a cedat în deplasare, în timpul regulamentar, cu scorul 1-2 formației FK Sarajevo (Bosnia-Herțegovina). Ea a fost condusă cu 2-0, dar Zagynailov a redus cu un șut precis din handicap în minutul 60. În minutul 87 gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, dar Krnkic a ratat. În timpul regulamentar scorul 2-1 a rămas neschimbat și deoarece în meciul tur Zaria a învins cu același scor, au fost dictate loviturile de departajare. Jucătorii bălțeni au fost mai preciși și au învins cu scorul 6-5, calificîndu-se în faza următoare a turneului.

”Am învins cu noroc”, a declarat la finele meciului tur antrenorul echipei Zaria, Vlad Goian. Aceeași afirmație ar putea face și după partida retur. 

Milsami Orhei a încheiat la egalitate (1-1), pe teren propriu, meciul retur din cadrul manșei preliminare a Ligii Europa cu formația FS FOLA Esch (Luxemburg). Orheienii au condus prin golul marcat de Antoniuc în minutul 37, dar au fost egalați în repriza secundă. Scorul 1-1 a rămas nemodificat pînă la fluierul final, semnificînd eliminarea din concurs a echipei Milsami, deorece în tur ea a cedat cu 1-2. ”Nu ne-au ieșit multe lucruri din ceea ce am planificat la ședința tehnică din ajunul meciului. Acesta-i nivelul echipei pentru moment. Ea trebuie să fie întărită cu noi jucători”, a declarat la conferința de presă antrenorul ei, Veaceslav Rusnac.

FS FOLA Esch (Luxemburg) s-a calificat în premieră în istoria participării în faza a doua a Ligii Europa. Dacia Chișinău a cedat ieri cu scorul 0-4, pe terenul de la Speia, în meciul retur. În tur ea a fost învinsă cu 3-0.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!