ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesori din UTA Gagauz-Yeri au efectuat o vizită în regiunea transnistreană

16:51 | 07.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Profesori din UTA Gagauz-Yeri au efectuat astăzi o vizită în regiunea transnistreană. Vizita a fost organizată de Institutul pentru Democrație în parteneriat cu Societatea de cultură bulgară „Rodoliubeț”, în cadrul măsurilor de consolidare a încrederii, finanțate de Uniunea Europeană, relatează MOLDPRES.

Conform Institutului pentru Democrație, scopul evenimentului este de a împărtăși experiența între profesorii din UTA Gagauz-Yeri și cei din regiunea transnistreană pentru consolidarea încrederii între pedagogii de pe cele două maluri ale Nistrului.

În cursul vizitei, profesorii au discutat despre experiența cadrelor didactice din mediul rural din stînga Nistrului, despre posibile inițiative comune, modul de activitate al profesorilor din regiune în cadrul Centrului pentru Drepturile Omului și au vizitat mai multe organizații obștești din regiunea transnistreană.

Vizita a fost organizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea încrederii reciproce între cadrele didactice de pe ambele maluri ale Nistrului: Formarea capacității regionale pentru dezvoltarea continuă a competențelor profesorilor prin metode moderne de educație în domeniul drepturilor omului”. Acțiunea a fost pusă în aplicare în decembrie 2016 de către Institutul pentru Democrație din Moldova (Comrat) în parteneriat cu Societatea de cultură bulgară „Rodoliubeț” și Centrul pentru promovarea și protejarea drepturilor femeilor tinere (Chișinău).

În cadrul acestui proiect, Institutul pentru Democrație planifică vizite de schimb și seminarii comune pentru cadrele didactice de pe cele două maluri ale Nistrului, pentru dezvoltarea abilităților în domeniul metodelor moderne de predare a drepturilor omului. La fel, se propune crearea unei rețele regionale de profesori, a Centrului Metodologic Național de Resurse pentru Drepturile Omului dedicat profesorilor din mun. Chișinău, UTA Gagauz-Yeri și regiunea transnistreană. Totodată, un factor important este realizarea programelor de sub-granturi în domeniul educației drepturilor omului pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale rîului Nistru, în parteneriat cu instituțiile de învățămînt.

Proiectul este realizat în cadrul programului Uniunii Europene pentru consolidarea încrederii, cu scopul apropierii Chișinăului și Tiraspolului, prin proiecte comune în domeniul inițiativelor de dezvoltare economică și socială, care implică actori cheie din ambele maluri ale Nistrului.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!