ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a adoptat în lectură finală legea cu privire la Guvern

16:17 | 07.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Legea cu privire la Guvern a fost votată astăzi în lectură finală de către 53 de deputaţi, comunică MOLDPRES.

Potrivit legii, reforma Executivului prevede consolidarea responsabilităților autorităților administrației publice prin îmbunătățirea gestionării acestora și asigurarea prestării serviciilor publice de calitate.

Conform documentului, în urma reformei vor fi excluse funcțiile de viceministru, iar atribuțiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de secretarii de stat, care la necesitate vor îndeplini și interimatul funcției de ministru.

Legea descrie funcțiile, împuternicirile, domeniile de activitate ale Guvernului și reglementează modalitatea de exercitare a interimatului funcției de prim-ministru, prim-viceprim-ministru, viceprim-ministru și ministru. Actul mai stabileşte că în urma reformării Executivului va fi exclusă funcția de vicepremier pe probleme economice. O altă modificare prevede acordarea Premierului a împuternicirii de a modifica lista ministerelor, printr-o procedură simplificată.

În documentul final nu este indicat numărul ministerelor care vor activa în urma reformei şi nici al agenţiilor.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17005298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!